Pagini

Pentru ca raspunsul sta in noi!

Pentru ca raspunsul sta in noi!

sâmbătă, 24 mai 2014

Femeile de cariera sunt majoritatea singure?

Spre deosebire de barbati, noua femeilor ne este destul de greu sa mentinem un echilibru intre viata profesionala si cea personala.

Din nefericire, observ ca in ultimii ani tot mai multe femei care au un job solicitant si cu responsabilitati isi gasesc destul de greu un partenere de viata care sa le inteleaga. E fuga permanenta inca din timpul facultatii sa ne angajam, sa stam cat mai mult la serviciu, sa invatam, sa avansam ca la un moment dat sa ne asezam intr-o pozitie confortabila si d-abia atunci sa ne gandim la o familie.

Dar nu e cam tarziu?

Multe femei pierd notiunea timpului si ajung sa se trezeasca la 30 si ceva de ani fara sot, fara copil si cu ceva probleme de sanatate din cauza stresului si nervilor din timpul orelor de program.

Cum facem sa reusim in ambele domenii? Pentru ca nicio femeie nu va fi implinita in lipsa unei familii oricat de mare i-ar fi salariu sau biroul.

Este adevarat ca femeile cu o cariera impresionanta tind sa fie mult mai pretentioase, foarte sigure pe ele si sa intimideze barbatii cu care intra in contact. Barbatul vrea langa el o femeie puternica, dar nu una care sa-i arate la fiecare 10 min cat de bine s-ar descurca ea fara el si cum le stie ea pe toate.

Personal nu inteleg de ce trebuie mereu sa fie o competitie intre sexe, cand lucrurile ar putea sa se desfasoare firesc si cum a fost dat. Eu cred ca un barbat va respecta mereu o femeie independenta, atat timp cat aceasta ii recunoaste rolul lui in familie.
Cea mai mare greseala pe care o fac femeile de cariera este sa-si continue jobul si dupa orele de program.

Nu trebuie sa ne pierdem din feminitate si nici sa ne aratam intangibile pentru ca nu traim intr-o societate in care s-a impamantenit egalitatea de sanse, iar ei inca au mentalitatea de cocos pe care pentru moment este imposibil de schimbat.

Am vazut si cunosc destul de multe cazuri de femei cu cariera care au ajuns la un anumit punct cand isi doreau altceva si nu se mai putea. O sa va povestesc in curand in amanunt.

Care ar fi reteta succesului? Cum reusim sa pastram balanta echilibrata?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu